MEMÒRIA DEL FÒRUM SOCIAL DE DIACONIA CATALANA

Dissabte 14 de juny la Residència d’Investigadors de Barcelona acollia la celebració del V Fòrum Social de Diaconia Catalana. 

 

 

 

“La urgència de formar el voluntariat” és un tema que preocupa de fa temps les entitats socials i el Tercer Sector en general i, per això, fou el lema escollit pel fòrum social d’enguany. Els tres convidats van fer un èmfasi especial en aquesta realitat que hauria de preocupar també les nostres esglésies i entitats socials, així com el seu lideratge, especialment davant dels constants canvis de la nostra societat.

 

 

Els tres ponents –Fernando Bandes, des de la Universitat; Araceli Crespo, des de l’Administració; i John Palacios, des de la praxis- van deixar palès que el voluntariat té una importància transcendental en les tasques socials –de fet els voluntaris són agents de transformació- i que el nostre presenta una qualitat moral admirable i un compromís ètic d’alt nivell. Malgrat tot, també és necessària la seva preparació constant per a que el nostre servei social sigui de la màxima qualitat. La motivació vocacional no ha d’excloure la professionalització i les nostres entitats haurien de seduir els seus voluntaris a formar-se per a servir el proïsme amb un missatge espiritual presentat amb un llenguatge i unes pràctiques actuals.

 

 

El fòrum va aplegar un centenar de persones que representaven esglésies i entitats evangèliques de tot Catalunya i una dotzena d’aquestes van presentar també els seus projectes i treballs amb un stand propi que va posar de manifest la varietat i qualitat dels serveis socials protestants. Ens van acompanyar, també, representants d’algunes entitats no evangèliques a les que el tema d’aquest Fòrum també va esperonar especialment.

 

 

Com és habitual a aquestes trobades formatives, el públic va disposar de temps per a presentar les seves opinions i qüestions que van enriquir el debat i la reflexió. Finalment, el Centre d’Estudis Joan Vallès, ministeri que forma part de l’Àrea Social del CEC, va presentar en públic la seva proposta de formació per a voluntaris –i per a tothom!- que destaca per la qualitat i experiència dels seus docents, així com la seva accessibilitat i proximitat.

 

Una vegada més, el fòrum ha intentat acomplir una missió engrescadora: motivar el poble evangèlic català a formar-se i estar preparat tot prioritzant la importància del testimoniatge de la nostra tasca social.

 

CEC – 27/06/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats