DARRERES ACTIVITATS DEL MEP

 

Convocats pel Consejero de Atención Religiosa Evangélica (ARE) de la FEREDE, Julio García Celorio, el dia 7 de juny es va celebrar a Madrid la primera trobada estatal dels coordinadors evangèlics a presons. En representació del Ministeri Evangèlic a Presons (MEP) del CEC hi va ser present el seu responsable, Carlos Moya.

 

El President de la FEREDE i el seu Secretari Executiu també van ser presents en aquesta trobada que tenia com a objectiu principal establir pautes d’actuació conjuntes a totes les comunitats autònomes, així com informar de la situació legal del món penitenciari.

 

Segons es va explicar, la intenció és donar més força als consells evangèlics autonòmics per tal que coordinin i organitzin l’assistència religiosa protestant a cada zona.

 

El representant del MEP va participar activament explicant el seu model, on la coordinació des de l’oficina i l’establiment d’equips de voluntaris amb un pla d’actuació sistemàtic i organitzat va resultar molt interessant en paraules dels altres assistents.

 

Aquesta primera jornada tindrà continuïtat ja que es va acordar convocar una trobada anual de coordinadors autonòmics.

 

D’altra banda, el 25 de juny el MEP va ser present a la reunió de la Taula de Participació Social, que aplega a totes les entitats col·laboradores i de voluntariat que treballen en l’àmbit penitenciari.

 

Creada l’any 2004, la Taula és un espai on les entitats i l’Administració treballen conjuntament per tal de millorar el servei de rehabilitació en el marc de les mesures penals. El MEP hi és present i col·labora activament en l’àrea del voluntariat a presons i en el desplegament de les Taules de Participació Social als Centres Penitenciaris de Catalunya.

 

CEC – 27/06/08

(Foto: FEREDE)

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats