FINALITZEN LES CONVERSES AMB ELS PARTITS POLÍTICS

   

Després de la presentació al Parlament del projecte de llei sobre centres de culte o de reunió amb fins religiosos, el Consell Evangèlic de Catalunya ha iniciat una ronda d’entrevistes amb els representants dels partits polítics a fi de compartir-los el posicionament del CEC sobre aquesta important qüestió.

 

Aquesta darrera setmana finalitzaven les converses, amb una trobada amb el representant d’Iniciativa per Catalunya – Verds, el dia 4, i del Grup Mixt, el 5.

 

Hi ha cinc aspectes que s’han compartit en totes les visites, i que també es plantejaran en la compareixença parlamentària:

 

  • Que la Llibertat Religiosa està per damunt de les Ordenances Municipals, d’acord a la Constitució, la Llei de Llibertat Religiosa i l’Estatut.
  • El reconeixement del dret dels municipis a verificar la seguretat, salubritat i higiene dels espais de culte.
  • Que sigui una llei garantida; que cap dels actuals centres de culte no es tancarà i que la Comunitat Protestant en podrà obrir altres.
  • Que sigui una llei progressiva que ens garanteixi el dret d’accés a sòl públic i a les instal·lacions municipals; i que les esglésies que vulguin millorar els seus espais disposin dels recursos públics necessaris per a fer-ho.
  • Finalment, que els partits polítics s’arrenglerin amb les posicions del CEC i que siguin capaços de consensuar una llei amb les Confessions Religioses aprovada per la més àmplia majoria parlamentària possible. 

Després d’aquests contactes, que han estat valorats positivament pels membres del Secretariat, és el moment de preparar la compareixença parlamentària que es produirà en properes dates.

 

CEC – 13/06/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats