JORNADES “BÍBLIA I CULTURA” A CERDANYOLA

 Com ja informàvem en el darrer número, l’Església Evangèlica Baptista de Cerdanyola va organitzar les IV Jornades ‘Bíblia i Cultura’. Del 18 al 26 d’abril es van programat un seguit de conferències que tenien com a eix comú la Bíblia i la seva importància en la nostra cultura.

 

Antonio Martínez, científic i membre de l’Associació de Metges i Cirurgians per la Integritat Científica, va ser l’encarregat d’iniciar el cicle amb el tema ‘Bíblia i disseny intel·ligent; el que Darwin no sabia’. La seva exposició va mostrar un ampli coneixement de la matèria, desafiant als assistents davant del concepte de ‘disseny intel·ligent’.

 

Bíblia i estat d’Israel’ va ser el segon tema proposat. El pastor i periodista Robert Velert va explicar la sorprenent i providencial realitat de la nació d’Israel.

 

Dimarts va ser el torn de José M. Contreras, Catedràtic de Dret Eclesiàstic de l’Estat, escriptor i Director de la Fundación Pluralismo y Convivencia, qui en la seva presentació va deixar ben clar que la Unió Europea té unes arrels clarament protestants en el seu procés de gestació. El tema era  ‘Bíblia i Unió Europea’.

 

Per la conferència de dimecres, ‘Bíblia i Drets Humans’, es va comptar amb la participació de dos ponents, Daniel Banyuls, pastor, i Montse Garriga, anterior presidenta d’Amnistia Internacional – Catalunya. En la seva presentació, van reflexionar sobre la indubtable base bíblica de la Declaració dels Drets Humans i sobre les grans mancances en la seva aplicació universal.

 

El tema ‘Bíblia i Sagrada Família’, a càrrec de Daniel Giralt-Miracle, crític, historiador, professor d’art i expert internacional en l’obra de Gaudí (Comissari General del seu Any Internacional), va exposar de manera didàctica i brillant la clara influència cristiana de Gaudí i el constant èmfasi bíblic i cristocèntric que va deixar en la seva gran obra: La Sagrada Família.

 

En la darrera conferència del cicle es va tractar el tema  ‘Bíblia i Protocol de Kyoto’. Rubén Simarro, Doctor en Ciències Químiques i expert mediambiental, va instar els presents a prendre consciència que aquest és un problema global que ens afecta a tots i que, en aquest assumpte, la Bíblia ens mostra clarament que nosaltres som els responsables de tenir cura de la creació de Déu.

 

Dissabte, la III Marató de Lectura Bíblica Interconfessional i Intercultural, va posar el punt final a les jornades; una marató en que Consol Pla, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola, va fer la darrera lectura i la cloenda de l’acte.

 

Tota la premsa local s’ha fet ressò d’aquestes activitats i els assistents han expressat la seva satisfacció per la participació i l’alt nivell dels conferenciants.

 

CEC – 30/04/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats