ASSEMBLEA DE DIACONIA CATALANA

 

Diaconia Catalana (DC) va celebrar la seva assemblea anual el passat 19 de gener a les instal·lacions de la llibreria ABBA de Barcelona. Hi van ser presents una quarantena de persones,  que representaven un total de 19 entitats membre.

 

 

 

 

En el decurs de l’assemblea es va presentar l’equip de treball de DC format pels germans Fidel Caralt (DL Església Evangèlica de XXXX), Isabel Jiménez (Associació Maná) i Carmen Sánchez (Centro Obert Moisés).

 

  

Es van tractar algunes qüestions administratives, entre les que destaca l’aprovació dels requeriments per a sol·licitar l’incorporació a DC; que han quedat establerts en…

  • Aval de dues entitats pertanyents a DC
  • Aval d’una església membre del CEC
  • Visita d’un membre de DC a l’entitat per a realitzar-ne un informe
  • Responsabilitat i tutelatge de les entitats avaladores
  • Ingrés provisional d’un anys fins a rebre la primera memòria d’activitats (participació a les assemblees amb veu, però sense vot).

 

 També es va donar la benvinguda a quatre noves entitats:

 

  • Tarraco per la vida. Entitat arrelada a Tarragona amb un ministeri que s’emmarca en el d’un grup pro-vida. El seu treball consisteix en la orientació i informació a dones víctimes d’embarassos no desitjats. Carmen Cañizares, pertanyent a les Assemblees de Déu, n’és la presidenta.
  • Associació Maná. Entitat de l’Església Metropolitana de Barcelona – Betània enfocada a l’ajut als marginats amb una llarga trajectòria d’atenció al barri del Clot de Barcelona.
  • Emsi-Misión. Entitat formada per un grup de metges evangèlics de Barcelona i rodalies que desenvolupen projectes missioners i de cooperació internacional.
  • Fundació Goel. Branca social de l’Església Unida de Terrassa que treballa amb persones discapacitades.

 

Dins del programa de la trobada, es va dedicar bona part del temps a la presentació del nou projecte en comú que DC vol implementar a fi de coordinar la presència i acció de les entitats socials evangèliques a Catalunya.

 

L’objectiu és desenvolupar el treball en xarxa i dissenyar entre tots un projecte en el que tinguin cabuda totes les entitats de DC. Així DC es convertiria en una eina única davant l’Administració, la qual cosa podria facilitar-ne l’accés i la gestions.

 

La proposta va ser acceptada i l’assemblea va finalitzar amb el compromís de la celebració d’una propera assemblea extraordinària monogràfica a fi de continuar treballant en el disseny d’aquest projecte.

 

CEC – 25/01/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats