CONFERÈNCIA SOBRE MEDIACIÓ I RELIGIONS

 

Josep Lluís Suárez, responsable de l’Àrea Social del CEC, va ser un dels ponents convidats a participar en la jornada sobre “Religions i cultura de la pau per a les ciutats” que es va celebrar el dia 11 de desembre al Casal Loiola de Barcelona.

 

La jornada va ser organitzada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER) per presentar el programa desenvolupat per l’Ajuntament de Brussel·les que facilita la trobada entre religions; i entre aquestes i la societat civil. Partint d’aquesta experiència pràctica, el programa analitzava la contribució –i les dificultats- que les religions poden aportar a la cultura de la pau.

 

La participació de Josep Lluís Suárez, diplomat en teologia pel seminari de Bèlgica i de Suïssa i diplomat en cultura de la pau per la Universitat Autònoma de Barcelona, va tractar el tema:”Medicació i cultura de la pau: què entenem per cultura de la pau?”.

 

La segona part del programa va estar al càrrec de Juan José Romero, màster europeu en mediació, mediador i consultor de conflictes en esglésies i institucions religioses i seculars, així com en contextos culturals tan diversos com Bèlgica, França, Alemanya, Suïssa, Espanya, Txad, RD Congo, Romania i Bulgària. La conferència que va presentar tractava el tema: “Les religions en el foment de la cultura de la pau per a les ciutats; contribució, reptes i dificultats”.

 

La trobada va ser una bona oportunitat de conèixer una experiència molt positiva i que, sens dubte, pot contribuir al desenvolupament del model català de diàleg interreligiós que impulsa el GTER.

 

CEC – 11/01/08

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats