PERFIL BIOGRÀFIC DE JOSEFINA MATA AMORÓS

 Josefina Mata Amorós neix a Vilafranca del Penedès el 9 d’abril de l’any 1923 en el si d’una família obrera.

Coneix l’Evangeli a una edat molt primerenca. Mitjançà una cosina seva comença a assistir a l’escola dominical a l’edat de sis anys. Ja no ho deixaria mai més.

La seva vocació va ser estudiar magisteri però la guerra civil i la victòria de les tropes franquistes van truncar aquest desig i només va poder acabar el batxillerat, doncs estava prohibit que els “protestants” donessin classes per la implicació que els mestres havíen de tenir amb el govern i l’Església Catòlica.

Al setembre de l’any 1945 es casa amb Benjamí Santacana, el qual col.labora amb l’Església Baptista de Vilafranca, d’on en seria més endavant el seu pastor.

La vocació de treballar per l’obra del Senyor pren forma quan la Unión Femenina Misionera Bautista Española impulsa el projecte de creació d’una llar d’avis per a creients, on també tinguin espai les persones marginades per la societat pel fet de ser evangèlics. Es proposen dues ubicacions però la de Vilafranca del Penedès pren força.

Durant l’any 1953 es fa la primera ofrena destinada a la Llar i es recullen 3.612,60 pessetes, una quantitat important en aquells temps.

L’Església Baptista de Vilafranca també pren un compromís ferm, així com altres membres de la família Santacana, que treballen de manera desinteressada després de la seva jornada laboral per a veure el projecte realitzat.

La Llar obre les seves portes el 8 de maig de 1955, amb quatre residents. Actualment atén un total de 49 avis. Josefina Mata en va ser la directora des del seu inicis fins l’any 2004.

També cal ressaltar que l’any 1994 el consistori de Vilafranca va reconèixer la tasca del matrimoni Santacana i els va atorgar la Medalla de la Vila.

A més del treball a la Llar, el seu servei ha estat dedicat a la casa de colònies de Font-rubí, on nens i nenes de totes les esglésies gaudien d’un temps de convivència i esbarjo.

Actualment, el matrimoni Santacana continua vivint a la Llar d’Avis.

CEC – 04/01/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats