PRESENTACIÓ DEL FACSÍMIL DE “PRESÈNCIA EVANGÈLICA”

   

Dimarts 25 de setembre, la Sala Golferichs va ser escenari de la presentació de l’edició facsímil del número 1 de la revista ‘Presència Evangèlica’. El Departament de Cultura del CEC ha estat el responsable d’aquesta edició que forma part de les activitats de celebració del 25è aniversari del Consell Evangèlic de Catalunya.

 

Presentat per la Cesca Planagumà, a l’acte hi van ser presents un bon grup de germans i germanes que van mostrar així el seu reconeixement envers aquesta publicació que, des dels seus inicis, ha treballat per la normalització lingüística dins les nostres comunitats.

 

Benjamí Planes, director de la revista i col·laborador des dels inicis, va fer memòria dels naixement de la publicació, a finals dels anys 60, quan junt amb l’Àngel Cortés i el Josep Grau van iniciar aquesta aventura en la que també hi han participat altres destacats membres de les nostres comunitats. Es va recordar el treball de Bernat Vinyes, Carles Esteve, Joan González i Pastor i l’impressor Salvador Salvadó, entre altres.

 

A continuació, Josep Monells va donar unes pinzellades del context sociològic de les esglésies evangèliques quan va néixer Presència Evangèlica. Esmentà la situació d’oposició franquista i com des de diferents àmbits es generaven projectes i activitats en favor de l’evangelització i la llibertat religiosa. Valorà l’aportació que empresaris, intel·lectuals, missioners i membres de la classe obrera van fer en aquest sentit.

 

En tercer lloc, Guillem Correa va fer un repàs a l’evolució dels mitjans de comunicació des dels anys 60 fins els nostres dies, incidint en la relació que ha existit –i existeix- entre aquests i el Protestantisme. Va convidar tothom a aprofitar les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i a reflexionar sobre el seu paper en la difusió de l’Evangeli i la informació.

 

El cantautor Joan Marc Mirón va posar la nota musical a aquesta trobada de celebració i reconeixement de la trajectòria d’aquesta revista emblemàtica del Protestantisme català.

 

CEC – 05/10/07

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats