TROBADA AMB LA DIRECTORA GENERAL D’AFERS RELIGIOSOS

   

Els representants del Consell Evangèlic de Catalunya van ser convocats per la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat a una trobada el passat dijous, 19 de juliol, al matí.

 

 

L’objectiu de l’encontre era presentar un esborrany de proposta de normativa de regulació de centres de culte que satisfés les aspiracions i necessitats de les diferents entitats religioses presents a casa nostra. Per aquest motiu, la Direcció General volia conèixer la opinió de la Comunitat Protestant, representada per Guillem Correa i Daniel Rodríguez, Secretari General i Secretari Adjunt del CEC, respectivament.

 

En els darrers mesos s’estan produint nombroses situacions de conflicte entre les Administracions locals i les entitats religioses com a conseqüència de l’aprovació de noves normatives que regulen la obertura i/o adequació de llocs de culte. Tal és el cas de Badalona, Lleida, Salt, Cerdanyola i altres.

 

Algunes d’aquestes normatives aprovades són molt restrictives i, per aquest motiu, en diverses ocasions el CEC, mitjançant el Grup de Treball Estable de Religions o per iniciativa pròpia, s’ha vist obligat a negociar amb els Ajuntaments arribant, fins i tot, a emprendre accions legals per tal de frenar l’aplicació de les normatives.

 

Des de la Direcció General d’Afers Religiosos s’està preparant un esborrany de proposta que serveixi com a referència a les Administracions locals a l’hora de redactar les seves normatives.

 

CEC – 20/07/07

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats