SIGNATURA DEL CONVENI ENTRE EL CEC I LA GENERALITAT

   

Dimarts 10 de juliol a la tarda, representants del  Consell Evangèlic de Catalunya van ser rebuts pel Primer Conseller de la Vicepresidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, per procedir a la signatura del conveni entre ambdós organismes.

 

A l’acte hi va ser present la Directora General d’Afers Religiosos, Montserrat Coll, qui va destacar la laïcitat del Govern, que suposa la separació o distinció entre el poder polític i les creences religioses. No obstant, aquesta separació va acompanyada d’una ferma voluntat de col·laboració i respecte a les entitats religioses presents a Catalunya. 

 

La representació del CEC estava formada pels membres del Plenari, els representants de les famílies denominacionals presents a Catalunya i altres convidats especials. En nom de tots ells, el Secretari General del CEC, Guillem Correa, va adreçar unes paraules recordant la presència del protestantisme a Catalunya i la seva voluntat de ser, no tan sols acceptats, sinó reconeguts i valorats. En aquest sentit, va agrair la tasca de normalització realitzada per la Direcció General.

 

El 21 de maig de 1998 es va procedir a la Sala Joan Miró del Palau de la Generalitat a la signatura del primer conveni de cooperació entre els representants de la Generalitat de Catalunya i el CEC. Aquest document -Conveni Marc- regeix i emmarca des d’aquell moment les relacions entre ambdues entitats.

 

El seu desenvolupament dóna pas a la signatura anyal d’un conveni de cooperació que permet el desenvolupament dels ministeris i activitats que el CEC duu a terme en diversos àmbits.

 

L’acte de la signatura es va cloure amb unes paraules del Vicepresident, qui va posar de manifest la voluntat del Govern d’aprofundir en els valors de la convivència, el respecte dels drets humans, de llibertat religiosa i de pensament dins d’un marc de col·laboració entre la Generalitat i les entitats religioses. A títol personal, va recordar i agrair les aportacions del protestantisme a la cultura catalana, destacant la publicació de ‘Lo Nou Testament’ en català l’any 1832; un any abans de l’Oda a la Pàtria de Bonaventura Carles Aribau, niu de la Renaixença catalana.

 

Les salutacions finals i la foto oficial van posar fi a la trobada.

 

CEC – 20/07/07

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats