EL MAYFLOWER I ELS MÀRTIRS CRISTIANS AL NATIONAL GEOGRAPHIC

 

El darrer número de la revista HISTORIA, editada per National Geographic, dedica part de les seves planes a dues temàtiques relacionades amb el cristianisme.

 

D’una banda, l’historiador i escriptor evangèlic Mario Escobar Golderos escriu un article dedicat a la travessa que van fer els anomenats ‘pares peregrins’ a bord del ‘Mayflower’. El passatge del vaixell estava format per un grup de cristians dissidents de l’església oficial d’Anglaterra que havien estat, prèviament, vivint als Països Baixos. El vaixell va sortir del port de Plymouth i va travessar l’oceà fins arribar a terres americanes.

 

El número 43 de la revista també recull un article titulat ‘Mártires por la fe’, escrit per Fernando Lillo Redonet, doctor en filologia clàssica. En aquest escrit, explica les diferents persecucions que l’església cristiana va haver de suportar en temps de l’imperi romà, des de l’any 64 quan Neró els va acusar de l’incendi de Roma, fins el 313, data que fixa la llibertat religiosa a l’imperi.

 

Es dóna el cas que aquesta mateixa revista ja va publicar, el setembre de 2006, un article sobre Luter escrit per Doris Moreno Martínez, professora d’Història de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa.

 

CEC – 06/07/07

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats