FÒRUM SOCIAL DE DICONIA CATALANA

   

Tal i com estava previst, el passat dissabte 16 de juny i al Centre Cívic Barceloneta es va celebrar el Fòrum Social 2007 que va aplegar a quasi un centenar de participants i que representaven tant a entitats membre de Diaconia Catalana com a professionals i esglésies que encara no ho són.

 

Les dues ponències bàsiques del programa van omplir les expectatives. En Rafel Collado, com a Director de Misión Evangélica Urbana de València, va emfatitzar la necessitat d’engegar un projecte social a Barcelona i Catalunya que aplegui a les entitats que ja treballen en el Tercer Sector però fent-ho des d’una nova perspectiva: el treball en xarxa, en coordinació i sense duplicitats.

 

La Pilar Rodríguez, Directora de l’Àrea Sociosanitària de l’Associació Benestar i Desenvolupament, tècnica en temes socials i consultora habitual de l’Administració Pública, va informar a l’auditori de la importància de conèixer la llei, de preparar acadèmicament als nostres voluntaris i conduir-los a una política de formació constant i en concret de conèixer de ben a prop l’abast de la nova Llei de Dependència, plena d’aplicacions directes a l’obra social evangèlica. Tot seguit tots dos ponents van respondre les preguntes i opinions dels assistents i van rebre com a obsequi les dues més recents publicacions del Consell Evangèlic de Catalunya.

 

Finalment, dues entitats de Diaconia Catalana van presentar de forma resumida la seva feina. Una d’elles duent a terme tasques de cooperació internacional amb nens de Llatinoamèrica (Vida y Libertad) i l’altra atenent les necessitats dels més pobres a la ciutat de Barcelona i que aquest any celebra el seu XX Aniversari (Misión Grupo Nueva Vida). Una presentació audiovisual que recordava el principi bàsic de la tasca social evangèlica va posar fi al Fòrum Social 2007. Vuit entitats més van sol·licitar el seu ingrés a Diaconia Catalana.

 

CEC – 22/06/07

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats