COMUNICAT DE PREMSA

EN RESPOSTA A LES NOTICIES QUE HAN APAREGUT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ EN LES DARRERES HORES, VOLEM CLARIFICAR ELS SEGÜENTS FETS:

En la darrera setmana el nostre centre  ha patit dues complicacions postquirúrgiques de dues pacients operades, amb conseqüències fatals.

 

Manifestar en primer lloc el nostre condol per a les famílies de las pacients afectades.

 

Com Hospital fa més de cent anys que estem oferint a la societat catalana els nostres serveis d’atenció sanitària. L’activitat dels nostres quiròfans té doncs una llarga trajectòria.

 

Les dues complicacions postquirúrgiques que han ocorregut aquesta setmana s’han produït malgrat haver seguit tots els protocols preoperatoris i postoperatoris corresponents com sempre es fa en aquests casos. Totes les intervencions quirúrgiques comporten un risc associat que mai cal menystenir.

 

Els nostres quiròfans estan oberts a tots els cirurgians que en vulguin fer us i que acreditin la seva titulació. En aquests dos casos han estat cirurgians externs a la plantilla laboral del nostre centre. Fem constar que l’Hospital Evangèlic la única retribució econòmica que percep per aquestes intervencions és la derivada del lloguer de les seves instal·lacions.

 

Les dues pacients tenien fet l’estudi preoperatori corresponent i signats els documents de consentiment informat.

 

Els resultats preliminars de les autòpsies de les  pacients  no han evidenciat negligència mèdica en cap dels dos casos.

 

Hem de dir que malgrat no haver-hi indicis de cap vinculació entre els dos accidents hem obert una investigació interna  per tal de deixar ben clara tota aquesta situació.

 

S’han posat en coneixement del Departament de Salut tots els fets.

 

Demanem als mitjans de comunicació el màxim respecte tant per resguardar la intimitat de les pacients així com per a la nostra institució.

 

Atentament,

Direcció de l’Hospital Evangèlic.

 


Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats