RELACIONS INSTITUCIONALS

 Des de l’Àrea de Relacions Institucionals i Comunicació es continuen atenent i promovent les relacions institucionals del CEC.

 

Ara fa uns dies, es va convocar una trobada entre els membres del GTER (Grup de Treball Estable de Religions) i el primer Conseller de la Vicepresidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira. A aquesta reunió també hi va ser present la Directora d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll. El Secretari General del CEC, Guillem Correa, hi va participar en representació del Consell i per delegació de la FEREDE. A mes, com a portaveu del GTER va plantejar les següents qüestions:

 

  • Necessitat d’entendre que les religions han de ser valorades pel seu paper com a factors de cohesió social.
  • Incrementar les relacions entre les religions i les institucions civils a fi de tractar temes d’interès comú. En aquest sentit, es va sol·licitar que s’establís, com a mínim, una trobada entre ambdues parts una vegada a l’any.
  • Fruit d’aquesta relació, caldria concretar línies de col·laboració entre el GTER i la Generalitat mitjançant la signatura d’un conveni bilateral.
  • Per tal d’aprofundir en aquestes qüestions, es va sol·licitar una audiència amb el President de la Generalitat.

 

D’altra banda, la Regidora de dona i drets civils de l’Ajuntament de Barcelona, Pilar Vallugera, va convocar una trobada amb els representants del CEC. En aquesta trobada es van tractar qüestions relacionades amb la relació entre l’Ajuntament i la Comunitat Protestant; una relació que ha passat per moments de dificultat i que tant per part de l’Administració com del CEC, es vol reactivar.

 

Gràcies a aquesta reunió es van iniciar les gestions per concretar una proposta de col·laboració entre el CEC i l’Ajuntament de Barcelona.

 

CEC – 09/02/07

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats