DISCURS EN LA TROBADA AMB L’ALCALDE DE BARCELONA >> Guillem Correa

 

Alcalde,

Senyora Regidora,

Senyor Director del Centre Interreligiós de Barcelona.

 

Voldria que les meves primeres paraules fossin per valorar molt positivament la seva iniciativa en relació a aquest encontre.

 

Contra la imatge que hi ha cops que alguns volen mantenir el protestantisme a Catalunya està organitzat. Ha estat la primera Comunitat Protestant en organitzar-se a nivell de tot l’Estat i de bon tros. El protestantisme, que és plural i divers, va tenir l’encert, enguany fa 25 anys, de fundar el Consell Evangèlic de Catalunya -entitat que aplega la totalitat de les famílies protestants de Catalunya-.

 

Cal, doncs, valorar l’esforç realitzat i donar-hi suport.

 

El protestantisme entre nosaltres ve de més lluny. Endeguem la nostra presència pública a la ciutat de Barcelona l’any 1868. Actualment més del 12% dels edificis religiosos de la ciutat, segons estadístiques del propi ajuntament, són protestants.

 

La funció del CEC, entre altres, és representar la Comunitat protestant davant l’administració i els agents socials. Per una banda representem la Comunitat Protestant catalana en el si del protestantisme que a nivell d’Estat s’aplega a la FEREDE i, per una altra, som els representants de la FEREDE a Catalunya.

 

Per aquesta raó formem part de la Comissió de Coordinació de la FEREDE. Aquesta Comissió, a més de realitzar les tasques que es poden deduir pel seu nom, ha estat la impulsora del 7è Congrés Evangèlic que se celebrarà a Barcelona, a desembre de l’any 2007.

 

Aquests Congressos es celebren, aproximadament, cada 10 anys.

 

Com a vicepresident d’aquest Congrés tinc l’encàrrec, senyor alcalde, de convidar-lo als actes que el “Grup Protestant de Treball de Pau, Perdó i Reconciliació”, per a la pacificació d’Euskadi, organitzarà en el si del 7è Congrés.

 

Per totes aquestes raons pot deduir que quan parlo en ocasions com a aquesta, en la meva qualitat de Secretari General del CEC, no ho faig ni en nom de la meva Comunitat Local ni molt menys en nom propi sinó com a portaveu de la meva entitat.

 

Per aquesta raó volem dir-li, tal i com indicava al principi de la meva intervenció, que ens alegrem de la seva iniciativa de rebre les Confessions Religioses per escoltar-les.

 

També volem manifestar-li que encara ens alegrarem més quan l’entitat que represento se senti respectada pels organismes representatius de la ciutat.

 

Creiem que el respecte és la base per poder arribar al diàleg i que el diàleg és el pont que hem de creuar per arribar a la col·laboració i a la cooperació, fins ara inexistent, entre aquest Ajuntament i l’entitat que represento.

 

També estem convençuts que ha arribat l’hora a la ciutat de Barcelona que, sota el seu nou guiatge, aquesta sigui una ciutat que treballi per fer realitat entre nosaltres la Llibertat Religiosa.

 

La Llibertat Religiosa és molt més que el dret a la Llibertat d’Expressió. És arribar als acords de col·laboració i de cooperació que fan que la Llibertat Religiosa sigui una realitat viva.

 

Per això ens cal una decidida política i una iniciativa ferma per la seva banda.

 

Com que creiem que aquest no és el moment adient per aprofundir en aquesta qüestió avui li demanem formalment que abans de les pròximes eleccions municipals puguem expressar-li personalment, i sense intermediaris, l’abast de les nostres paraules i la tasca que realitza aquest Consell.

 

Per altra banda el CEC ha estat, juntament amb les Confessions reconegudes com de notable arrelament, l’impulsor del Grup de Treball Estable de les Religions, conegut per les seves sigles com a GTER.

 

Creiem fermament que el diàleg i la cooperació entre l’Ajuntament i les Confessions ha de passar necessàriament pel GTER.

 

Per acabar volem reiterar la nostra felicitació per aquesta iniciativa i perquè estem convençuts que tindrà la sensibilitat i la intel·ligència d’escoltar els nostres precs.

 

Moltes gràcies senyor alcalde.

 

Barcelona 29.11.06

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats