UN CURS PLE D’OPORTUNITATS

- Guillem Correa -

  

El curs que estem començant es presenta ple d’oportunitats. Serà un curs civilment molt actiu. Les eleccions autonòmiques i les eleccions municipals ens marcaran molt de prop. A les escoles públiques de Catalunya 200.000 alumnes (i les seves famílies) tindran una hora més de classe (d’aquests, uns quants privilegiats seran els que podran millorar el seu nivell d’anglès). La immigració i les condicions de la seva arribada a les Canàries, principalment, ocuparan la nostra atenció. Les deslocalitzacions d’empreses ens recordaran els efectes de la globalització. La situació política a Israel i al Líban ens donarà molt a pensar. Les esperances i les foscors que ens aportarà el procés de pau a Euskadi ens farà dubtar. I, a més a més, les sorpreses dels pròxims mesos ens mantindran prou desperts.

 

També per a la Comunitat Protestant el curs es presenta ple d’oportunitats. A finals del mes de setembre podrem conèixer de forma directa com treballa l’entitat “Marsella Esperança”, d’aquella ciutat. El 25 de novembre tindrem la celebració del 25è aniversari del Consell i del 50è aniversari de la FEREDE. Entre octubre i desembre celebrarem, entre altres actes, la Jornada sobre Immigració i el Dia del Voluntariat. Al gener, el primer dia tindrem el Culte unit d’Any Nou, amb el lliurament de medalles del CEC, i cap a finals de mes, una conferència molt especial per a totes aquelles i aquells que ens agrada llegir. En el decurs del segon trimestre la Primera Trobada de Dirigents just per preparar el VII Congrés Evangèlic que se celebrarà a Barcelona, a les primeres dates del desembre del 2007.

 

Amb totes aquestes activitats volem recuperar l’empenta del nostre poble. Portem massa anys preocupats per millorar les coses més pròximes, per reparar el que no funciona o per ajustar-nos a les noves realitats. Això està bé, cal fer-ho i no podem deixar-ho estar. Però encara està millor recuperar, per part d’aquells que l’hagin perdut, la capacitat d’ampliar la nostra visió, de tractar de fer les coses diferent, de tractar de fer les dues milles en lloc de conformar-nos a quedar-nos tal i com estem.

 

Ampliem la nostra visió. Mirem les coses de manera diferent.

 

El curs es presenta ple d’oportunitats per a tots els dirigents i per a tots els creients. El curs es presenta ple d’oportunitats per a totes les esglésies i entitats. Oportunitats per a tots els que ens vulguem esforçar per què les coses siguin així.

Hi ha una llegenda urbana que diu que les coses no són com són sinó com les expliquen.

 

Fem que les coses siguin de tal manera que nosaltres, i els altres, no tinguem altre remei que explicar-les tal i com són: plenes d’oportunitats.

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats