RELIGIONS I CIUTAT

Aquest va ser el títol de la trobada que el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) va organitzar el passat 21 de setembre al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de la visita a la ciutat de representants de ‘Marseille Espérance’.

 

L’acte, conduït pel periodista Josep Cuní, va comptar amb la presència de la Regidora de Dona i Drets Civils, Sra. Pilar Vallugera. El Dr. Antoni Matabosch, en nom del GTER, va fer una breu presentació de la tasca que el Grup realitza des de la seva creació, ara fa dos anys, emfatitzant que la seva creació va ser fruit de la trobada entre els representants dels diferents grups religiosos que el formen.

 

Per part de ‘Marseille Espérance’, el Révérend Père Zadik Avedikian van compartir l’ideal del grup, explicant, entre altres, les activitats que realitzen: trobades regulars, distribució de calendaris interreligiosos, taules de debat, activitats públiques de participació ciutadana… Per altra banda, el Pastor James Woody va parlar sobre el treball interreligiós que realitzen. Plantejà el diàleg interreligiós com a única fórmula vàlida per a la col·laboració entre els diferents grups, deixant de banda el que ell va anomenar ‘temptacions’: la dominació de l’altre, la juxtaposició i la barreja (que comporta la renúncia a la pròpia identitat).

 

Els nombrosos assistents van poder gaudir, a més, de les participacions musicals que van estar al càrrec del grup vocal ‘+QUEVOZ’ i de la violoncel·lista Frances Bartlett.

 

L’acte va ser una nova oportunitat per compartir la tasca de promoció de la pau i harmonia entre les religions que el GTER realitza des de la seva creació i d’aprendre de l’experiència d’altres.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats